Res till Rom

                 


Nästa års program kommer snart.

Här nedan ser du resan som gått i år

--- 

Roms gömda pärlor, 5 dgr


halvdagsutflykter till platser bortanför de mest kända sevärdigheterna och

halva dagar för egna upptäckter

____________________________________


18-22 september 2021


Rom, den eviga staden, förtrollar varje besökare med sitt kulturarv, romantiken, maten, shopping och här finns det verkligen aktiviteter för alla smaker.


Vi har skräddarsytt den här resan för dig som vill kombinera spännande utflykter utanför Roms historiska centrum och ha tid för egna upptäckter.


Upplägget är enkelt, vi bor centralt, gör utflykter under halva dagen och du har resterande del av dagen ledig för egna upptäckter.


Under den lediga tiden kan du på egen hand besöka de klassiska historiska monumenten, som är på promenadavstånd från vårt boende.


Vi som är reseledare heter Simone och Andrea, två svensktalande italienare bosatta i Skaraborg sedan mer än 15 år tillbaka. Vi berättar gärna hur det italienska livet ter sig, har lokal kännedom och är vid behov din tolk på plats. RESPLAN


DAG 1 - Inkvartering, promenad i området kring hotellet och välkomstmiddag

 

Dina italienska reseguider möter dig vid hotellet i centrala Rom kl. 16:30 för en första träff med hela gruppen. Vi svarar på dina frågor och ger bra praktiska tips samt en karta över Roms centrum. 


Hotellet är fyrstjärnigt och har en fantastisk takterras där man kan njuta av en 360-graders utsikt över Rom. Vi kommer spendera 4 nätter inkl. frukost i detta vackra och centrala hotell.


Efter informationsmötet går vi en gemensam promenad i området kring hotellet för att bekanta oss med omgivningen. På kvällen står en välkomstmiddag uppdukad för oss på en trevlig restaurang i centrum. 

Takterrass på vårt hotell
Roma hotell 2
Roma hotell 3


DAG 2 – morgonutflykt: historiens tyngd i katakomberna. Ledig  eftermiddag; kvällspromenad och lasershow inne i Forum Romanum

 

Efter frukost åker vi till en plats där man kan känna historiens tyngd. Vi besöker San Callisto Katakomber, underjordiska tunnlar för de första kristnas gravar. Tunnlarna slingrar sig flera kilometer på olika våningar under jorden och når ett djup på över

20 meter. Påvarnas krypta är den mest heliga platsen i San Callisto, här finns de ursprungliga grekiska inskriptionerna till fem påvar.

 

Efter besöket åker vi tillbaka till hotellet. Lunchen och resten av dagen är fri för egna upptäckter.

 

På kvällen, ca 21:30 startar den guidade turen som tar dig på en kvällspromenad i antikens Rom. Med hjälp av ljusteknik ser vi de gamla ruinerna i Forum Romanum väckas till liv. Det som under dagen endast är en ruin får nu tillbaka sitt ursprungliga skick, rikt på detaljer och färger. Turen berättar om Julius Caesar och om romarnas liv. En wow-upplevelse! 

                               

                                                                     


DAG 3 – morgonutflykt: trädgårdsvillan Villa D’Este, Unesco världsarv.

Ledig eftermiddag och kväll

 

Efter frukost åker vi till Unesco världsarvet Villa D’Este, som är ett italienskt palats

med trädgård i manieristisk stil i staden Tivoli, nära Rom. Villan uppfördes mellan 1550 och 1572 av kardinal Ippolito II av Este. Trädgården erbjuder besökaren glädje för både själ och ögon genom sina vackra konstnärliga utsmyckningar och fina vattenspel.

 

Efter besöket i trädgården har vi bokat plats på en genuin restaurang i närheten för de som vill äta tillsammans. Lunchen intas på egen hand. Väl tillbaka på hotellet har du resterande del av dag/kväll för egna upptäckter.   


DAG 4 – eftermiddagsutflykt: Kungligt Spa i antikens Rom

 

Idag har du förmiddagen ledigt för egna val. På eftermiddag åker vi till

ett lyxigt Spa som återskapar miljön och filosofin i kejserliga Rom.

Marmor, vaser, fontäner, trädgårdar: det är andan i antikens relaxavdelning.


Wellnesscentret heter QC Terme Roma och ryms i en femstjärnig resort med samma namn. Här har du möjlighet att stegvis följa en äkta romersk spa-ritual för att sedan även njuta av bubbelpooler, bad och bastu.


I entrén ingår en lättare måltid med småpizzor, ostar, grönsaker i olika former, bröd, charkuterier m.m. samt vin, bubbel och alkoholfritt alternativ. En ren njutning för både kropp och själ. Finns det ett bättre sätt att ta farväl av den eviga staden för den här gången? 

qc terme 1
qc terme 3
qc terme 2

Resorten QC Terme RomaDAG 5 – Hemresan


Efter frukost är det dags att lämna Rom med många fina minner från vår tid tillsammans. Hoppas vi ses snart igen!

 

      ____________________


 Pris


Priset för denna resa är 8 400 kr.

Allt detta ingår:


  • 4 hotellnätter med frukost på ett centralt fyrstjärnigt hotell (del i dubbelrum)
  • En komplett välkomstmiddag inkl. vin/dryck
  • Transfer, entré och guidad tur på katakomberna
  • Entré och audioguide på lasershow inne i  Forum Romanum
  • Transfer, entré och guidad tur på trädsgårdsvillan Villa D’Este
  • Transfer och entré på Kungligt Spa i antikens Rom (Spa QC Terme Roma)
  • Två svensktalande italienare som reseguider

          med reservation för ändringar


Tillkommer: taxi t/r mellan flygplatsen och hotellet, ca 500 kr/bil enkel resa; flyg, se nedan                  


Flyg till Rom


Pris för flyg tillkommer då resan startar när vi träffas på hotellet i centrala Rom, kl.16:30 dag 1. Under denna träff svarar vi på dina frågor och ge bra praktiska tips samt en karta över Roms centrum. Vi kan hjälpa till att boka flyg via en gruppbokning om intresse finns samt boka taxi t/r till hotellet.                             


Boka resan


För att boka resan skicka ett mejl till simone@miaitalia.se eller andrea@miaitalia.se

och ange Rom september 2021 + ditt namn enligt pass, adress, födelsedag, mejladress och telefonnummer.


Vi kommer svara med detaljer om hur du betalar anmälningsavgiften på 2000 kr. Resterande belopp ska sedan vara inbetalt senast 1 augusti 2021. 


För mer information om resan kan du ringa Simone på telefon 0730-287062 eller Andrea på telefon 070 873 6525.